Na úvodní stránku






Reakce na komentář RE:Bez nadpisu



Dle Vaší schopnosti demagogie předpokldáám, že jste politikem, nejspíše některé z pravicových stran podporující globálním kapitalismus. Tedy člověk bohatý, který by ale druhému nedal ani korunu.

V článku je napsáno, že táta podporoval neziskové projekty, ne mě. To je poněkud rozdíl, který si myslím, že spíš nechcete vidět, než byste byl tak hloupý a neviděl jej.

On není kapitalismu jako kapitalismus. Ten dnešní je vyžírkovský, kdy jediným cílem je maximální zisk za každou cenu. Proto si i firmy hlídají kvalitu, aby nebyla příliš velká, protože potom by málo utržily. Ony potřebují, aby výrobek vydržel pouze záruční dobu a potom se rozpadl, aby měli další odbyt.

Chcete vědět, jak to bylo dříve? Dříve šlo o vzájemně výhodný vztah dvou partnerů. Nebyl tedy jedniným cílem maximální zisk prodávajícího, ale i spokojenost zákazníka. Takže starší výrobky byly kvalitnější a někdy přečkaly i generaci. Obchodníci si také sebe vzájemně vážily a tudíž, když někodo řadu let platil faktury pravidelně, měli pochopení pro to, pokud se jednou v platbě zpozdil z důvodu finančních potíží. Tomu se říká slušnost, což je bohužel pojem, který se v dnešní době už moc nenosí. Já si o takovém obchodníkovi myslím, že je slušný, Vy ho jistě považujete naopak za hlupáka. Stejně jako jsou pro Vás patrně i všichni sponzoři, kteří podporují neziskový setor (myslím tím oblast volného času dětí a mládeže, sport a pod. ne neziskovky napojené na státní rozpočet z politických důvodů, které útrácí většinu peněz na tučné mzdy svých pracovníků). Zmíněná neziskovka nemá jediného pracovníka, vše dělají dobrovolníci ve svém čase.



Nadpis: RE:RE:Bez nadpisu

Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní výsledek: tři krát jedenáct =




Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
24.04.2024