Na úvodní stránku






Některé opalovací přípravky v létě neochrání

dTest

2012-07-04

Zboží

Přečteno: 4541

Komentářů: 3


Test opalovacích přípravků vysoké ochrany opět odhalil výrobky, které při letním opalování neochrání. Orientovat se při výběru podle ceny přípravku či známé značky se nevyplácí. Ani výrobky prodávané v lékárnách nemusí zaručit vysokou kvalitu.


Letošní test časopisu dTest se zaměřil na opalovací přípravky s vysokou ochranou s ochranným faktorem 30. Zásadní nedostatky byly odhaleny hned u čtyř testovaných výrobků. Dva produkty získaly hodnocení nedostatečně ve zkoušce UVB ochrany, u dalších dvou selhala obdobným způsobem UVA ochrana. 'Opalovacích přípravků s nedostatečnou UV ochranou by se měli zákazníci určitě vyvarovat. Filtry pomáhají snižovat riziko vzniku některých nádorů kůže, jejichž počet stále narůstá,' vysvětluje redaktor časopisu dTest Václav Beneš.

'Z výsledků je zřejmé, že cenou se při výběru řídit nelze. Známku nedostatečně si odnesl i nejdražší přípravek v testu, Amway Peter Island Sun Lotion. 100 ml tohoto mléka stojí 248 Kč', uvádí Beneš. Naopak mezi vítězi obstál se ctí jeden z nejlevnějších přípravků v testu, výrobek dm Sundance/Transparentes Sonnenspray s cenou 65 Kč za 100 ml spreje.

Do testu byly tradičně zařazeny i přípravky přírodní kosmetiky. Právě u nich byla ale odhalena nedostatečná UVA ochrana, a to hned u dvou ze čtyř testovaných. Pro přírodní kosmetiku je navíc často typická horší kosmetická kvalita, mléka jsou často hutnější a hůře roztírají. Čestnou výjimkou byl Yves Rocher Protectyl Végétal Spray 3en1 Hydraprotection, který splňoval požadavky na kosmetickou kvalitu velmi dobře a navíc obstál i ve zkouškách UVA a UVB ochrany.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

Bez nadpisu

10.03.13 11.53

RE:Hrůza

17.07.12 22.36

Míla

Hrůza

17.07.12 22.18

Michal

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024