Na úvodní stránku






Vše pro bohaté

Fuček Miloslav

2008-09-08

Politika

Přečteno: 3446

Komentářů: 0


Slovy vše pro bohaté by se daly charakterizovat nejnověji chystané reformy ODS a to jak v oblasti zdravotnictví tak sociální.


     Ministr Julínek chce v rámci svých reforem zpoplatnit převozy sanitkou, kdy nebude pacienta doprovázet lékař nebo záchranář. Pokud tedy pojede člověk po úrazu na kontrolu a nemá vlastní auto a není schopen přesunu veřejnou dopravou, potřebuje sanitku. Tu dnes proplácí zdravotní pojišťovna. To ale skončí, protože ministr Julínek chce, aby si ji platitl pacient jako taxíka.

     Rozhodnutí ministra Julínka mi připadá pochopitelné. Voliči ODS mají většinou vlastní auta a není tedy problém takto postiženého rodinného příslušníka k lékaři na kontrolu odvést. A důchodce, s důchodem, z kterého sotva vyžije, pana Julínka nezajímá. Ten stejně ODS volit nebude, protože díky reformám si výrazně pohoršil. Nezajímají jej ani lidé, kteří pracují za minimální mzdu. Ti si také na auto nevydělají, ale také jej volit nebudou, protože na daních možná ušetřili 100,-- Kč měsíčně, ale jejich životní náklady vzrostly měsíčně nejméně o 1.000,-- Kč, protože změnou DPH se jim zdražilo to, co kupovat musí, bez čeho by nemohli žít (jídlo, teplo apod.)

     Budou-li se u zubaře platit amalgánové plomby v plné výši, zase to odnesou ti chudší, kteří nemají na to si připlatit na dražší plombu.

     V sociální oblasti je řeč o mateřské dovolené. To je sociální dávka, která ale paradoxně vzroste podle nového návrhu nejbohatším. Bere-li někdo 80.000,-- Kč měsíčně, nedovedu si představit, že by neměl úspory, z kterých by si mohl při mateřské přilepšit. Pracuje-li někdo za minimální mzdu, těžko z ní něco ušetří.

     Paradoxní situací je, že bohatí lidé většinou mají méně dětí, než by měli chudí. Ti pak mnohdy děti nemají z finančních důvodů, i když by je chtěli. Pokles počtu obyvatel ČR je tak kompenzován přistěhovalci z východu, na které většina z nás nadává. Neuvědomují si ale, že nez nich by se některé profese u replica horloges rolex nederland nás téměř neobsadily. Díky politice současné vlády ale lidé z východu brzy nastoupí i do zdravotnictví, protože naši lékaři půjdou raději pracovat za několikanásobně vyšší mzdy do zahraničí. To by samo o sobě nemuselo vadit, kdyby ale kvalita lékařů, která k nám přijde z východu, nebyla nižší, než kvalita našich lékařů, kteří odejsou za lepším na západ.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024