Na úvodní stránku






Plesnivé jogurty a shnilá cibule

Fuček Miloslav

2007-08-19

Zboží

Přečteno: 3707

Komentářů: 0


Plesnivé jogurty a shnilá cibule jsou smutnou vizitkou samoobsluhy v Praze 4 v ulici Na Pankráci.


Protože nemám čas chodit někam daleko po nákupech, nakupuju v malých obchodech v nejbližším okolí a nejbližší větší spádové samoobsluze, což je bohužel právě tato v ulici na Pankráci.

Již několikrát jsme zde narazil na plesnivé jogurty s prošlou záruční lhůtou. Datum spotřeby je zde vždycky dáno tak rafinovaně, aby bylo co nejhůře čitelné a občas je nečitelné, protože ho část chybí. Po špatných zkušenostech se snažím datum kontrolovat a prošlé jogurty prostě nekupuju. To si kdyžtak vyberu jiné, pokud jsou všechny čokoládové, které kupuju nejčastěji, prošlé.

Obchodníci z této samoobsluhy to mají založeno na tom, že s enikomu nebude chtít jít běžet reklamovat plesnivý jogurt. Většinou ho jík k večeři, tedy v době, kdy je již samoobsluha zavřená. A než ho někde schovávat do rána druhého dne a pak s ním ráno jít, když se to člověku většinou zrovna časově nehodí, to člověk radši oželí těch necelých deset korun a nebo, pokud je to jen povrchová plíseň (což většinou bývá), tak odebere tuto zkaženou část z vrchu a zbytek jogurtu sní.

Když jsem byl nakupovat naposledy, potřeboval jsem koupit cibuli. Protože to yblo jediné, kvůli čemu bych musel juít do zeleniny a v téhle samoobsluze měli balíček s pěti ne moc velkými cibulemi, tak jsem ho koupil. Ještě ten den jsem s cibulí vařil a zjistil jsem, že dvě z těchto pěti cibulí jsou zkažené a nahnilé. Jedna měla vyhnilé celké jádro, takže se dala použít po opatrném vykrájení tak asi čtvrtina.

Bohužel velké obchody a nejenom hypermarkety, ale i spádové samoobsluhy (nebo aspoň ta u nás) zneužívají této situace, kdy ti lidi, kteří nemají auto aby si dojeli nakoupit někam kde jsou sloušnější a nemají čas jet někam za nákupy daleko, nakupují v nejbližších obchodech. A tak se nestydí nabízet zákazníkům zboží, které je mnohdy ve stavu, že by jej nežralo ani prase. Přece to nevyhodí, to radši okradou zákazníka.

Těmto obchodníkům určitě nejde o spokojenost zákazníka, ale pouze o co nejvyšší tržby. Vyhodit nebo zlevnit starší zboží, na to by přece tratili. Sice by to byla slušnost, ale ta se dnes už bohužel ve většině obchodů nenosí :((( A jíst musí každý, takže nakupovat vždycky někdo přijde, zvlášť v Praze, kdy bydlí mnoho lidí.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024