Na úvodní stránku






Nejhorší operační systém je bohužel nejrozšířenějš

Fuček Miloslav

2006-03-18

Microsoft

Přečteno: 3810

Komentářů: 0


Nejhorší operačním systém, kterým je bezkonkurenčně Windows, je bohužel nejrozšířenější. ?Má totiž zcela dokonale vyvinutu samodevastační schopnost. Žádný jiný program neumí tak bezchybně ničit sám sebe a data svého uživatele.


Při běžné práci, při které jsme se nedotýkal ani šuplíkového disku, kterého v redakci používáme, ani počítače, ale pouze klávesnice, najednou Windows zahlásily nedovolené odpojení zařízení. Prostě si samy o své zlé vůli odpojily uprostřed provozu šuplíkový disk, čímž mě nejenom zničily právě rozdělanou práci, která nešla uložit. Nutné vypnutí počítače k vyjmutí a opětovnému vložení šuplíkového disku mimo to, jak dobře umí, zkomplikovaly tím, že přes patřičná okna vyžadující potvrzení této fuknkce dávaly své nesmyslné hlášky, kterými jsou pověstné.

V té chvíli, kdy jsem počítač znova zapnul, jsem ještě netušil, že mě Windows připravily nejenom o právě nascannovaný obrázek pro recenzi, ale o celý adresář pošty redakce Magazínu eKamarád, kam zřejmě přišla z Outlok Expressu právě pošta.

O nízké kvalitě tohoto operačního systému svědčí i to, že na nesmysly se zeptají vždycky, s oblibou i s jedinou možnou odpovědí OK a že tuto otázku s oblibou kaldou tehdy, když v průběhu nesmyslně dlouhé operace, si odejdet třeba uvařit kafe v domění, že až se vrátíte, bute již potřebné hotovo, ale místo toho zjistíte, že není hotovo nic a Windows zcela nesmyslně čekají na to, až kliknete na jejich nesmyslnou otázku. Naproti tomu si můžete být zcela jisti, že na podstatnou věc se vás Windows nezaptřají nikdy a udělají si ji po svém a to zcela zaručeně co nejhloupějším systémem. Příkladem může být například nweoprávněnně svévolné odpojení šuplíkového disku. Protože mám úložiště pošty právě v něm, Outlok Express jej nenajde a samozřejmě se nezaptá, zda jej chci založit na disku C a svévolně si jej tam sám založí.Neptá s eproto, že je to zásadní věc a tento dotaz by byl užitěčný. Užitečné dotazy však Windows nepokládají nikdy!!!

Bohužel firma Microsoft tento svůj nekvalitní software cpe, kam jen může a to zcela lživě pod záminkou charity nebo podpory školství. Každý, kdo se ale zamyslí, tak pochopí, že nejde o žádnou dobročinnost, ale o umělý monopol a vytvoření závislosti na tomto operačním systému. Využívá tak svého náskoku před Linuxem, jehož konkurence se bojí. Díky tomuto náskoku se tedy prosazuje na základních a středních školách, čímž buduje tuto závislost a většina uživatelů pak u tohoto nejrozšířenějšího, ale výrazně nejnekvalitnějšího systému zůstane.

Chtěl bych tedy varovat před škodlivostí tohoto operačního systému a všichni, kdou jsou ještě vv mladším věku, kdy jsou schopni do sebe vstřebat Linux, aby se varovali před tímto zlem Internetu a raději se orientovali na Linux. V pozdějším věku pro ně bude totiž tento přechod stále těžší. A to je rada z vlastní zkušenosti.

Bohužel to není zdaleka poprvé, co mě Windows přesvědčily o svých samodevastačních schopnostech, při kterých dokáží ničit samy sebe, ale i data uživatele, který za ně draze zaplatil. Je smutné konstatování, že čím více uživatel zaplatí za software firmy Microsoft, tím mui tento nekvalitné software působí větší škody. Jakékoli náhrady ovšem nemáte šanci nikdy dosáhnout, protože tento gigant je natolik bohatý, že si vždy dokáže uplatit svoji „spravedlnost“, podle níž vy jako uživatelé nemáte vůbec žádná práva a fitmu Microsoft vůbec nezajímáte. Tu zajímají pouze vaše peníze.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024