Na úvodní stránku






FIO – spokojenost netrvá věčně

Fuček Miloslav

2012-03-08

Služby

Přečteno: 3370

Komentářů: 2


Když jsem si založil účet u FIO, byl jsem spokojený. Pravidla se ale postupně mění a nyní vám můžu napsat o nejabsurdnějším poplatku.


Když jsem si založil účet u FIO banky (tehdy ještě drusžtevní záložny), byl jsem spokojený. A tak jsme sem záhy „přesměroval“ účty občanských sdružení, v nichž pracuju jako statutární zástupce a dobrovolník. Vše bylo bez poplatků, u vkladů a výběrů bylo pouze omezení, že musely být vyšší než 1.000,-- kč a potom byly bez poplatků. všechny převodní příkazy se skvěle prováděly zadarmo bez poplatků a byly provedeny okamžitě.

Nedávno ale banka zpoplatnila některé vklady. Dovedu pochopit zpoplatnění vkladu cizí osobou. Tento poplatek platí ten, kdo peníze na účet skládá. Paradoxem ale je, že za určitých okolností je zpoplatněn i vlastní vklad peněz z poklady (převod hotovosti na běžný účet). Tento paradox vytváří pravidlo, podle nějž banka zpoplatní vklad částkou 60,-- Kč, pokud tatáž osoba, která jej vkládá, během následujících 90 minut u FIO banky vybírala z libovolného účtu.

Jsem statutárním zástupcem TJ Stolní tenis Praha, která provozuje hernu stolního tenisu pro veřejnost Centrum zábavy a chodím na účet zhruba třikrát týdně skládat tržbu herny. Vžby to bylo bez poplatku. Protože mám ale u stejné banky i svůj osobní účet a musel jsem z něj tento týden vybírat peníze, logicky jsem jej vybral při jedná návštěvě banky, protože tolik pobořek FIO v Praze zase nemá, abych kolem nich chodil každý den. Díky tomu TJ Stolní tenis Praha strhla banky za vklad, které je iodvodem vlastní hotovosti na běžný účet 60,-- Kč.

Co je tady špatně? To, že jsem doporučil TJ Stolní tenis Praha stejný peněžní ústav? Je to pro FIO banku nežádoucí? Logicky bych myslel, že by FIO banka měla být naopak ráda. Přesto touto fotmou toto občanské sdružení za tuto skutečnost trestá. V něm je řada členů, ktzerá nemá se mnou nic společného a je jim úplně jedno, že já mám účet u stejného bankovního ústavu a že jsem si potřeboval souběžně vybrat peníze pro svoji potřebu.

Máme tedy přestěhovat svůj osobní účet jinam, aby k této situaci nedocházelo? A nebo si má jinde založit svůj účet TJ Stolní tenis Praha? V mém případě nejde pouze o tato dvě sdružení, protože jsem poměrně aktivní a angažuju se v celkem čtyřech občanských sdruženích, kde jsou současně statutární zástupce a v jednom nadačním fondu, kde se rovněž jako výkonný ředitel starám o finance. Je to pro FIO banku špatně, že jsem k ním přivedl dalších pět klientů? Připadá mi, že z hledisak FIO banky ano, protože jinak si smysl tohoto poplatku neumím vysvětlit. Paradpxně totiž může např. strhmout poplatek nadačnímu fondu, kam buud odvádět hotovost z poklady, pokud budu potřebovat vybrat peníze například oddílu stolního tenisu na nákup sportovních potřeb. Při tom tyto dvě právnické osoby spolu nemají nic společného než to, že v obou se o jejich finance starám já.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

RE:Reakce Fio banky

09.03.12 11.40

Miloslav Fuček

Reakce Fio banky

09.03.12 10.59

Marek Polka

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024