Na úvodní stránku






Pražský metropolitan – předvolební agitka ODS

Fuček Miloslav

2010-05-16

Politika

Přečteno: 4531

Komentářů: 1


Před asi třemi týdny se mi dostal do rukou nový čtrnáctideník Pražský metropolitan, který se na první pohled tváří jako pražské noviny, které zasílá město svým obyvatlům zdarma do poštovních schránek.


Pražský metropolitan nápadně připomíná svým obsahem třeba časopis Tučňák, který je časopisem pro Prahu 4. V úvodním čísle jsou kontakty na všechny městské části. Trochu mě zde zarazilo, jak je zdůrazňována politická příslušnost všech starostů, kteří jsou včichni z ODS. Samá chvála, že by Praha neměla žádné neúspěchy a problémy?

Poměrně dost mě pobavil článek Když je město dobrý hospodář, který je rozhovorem s primátorem hl. m. Prahy Pavlem Bémem. Opravdu je hospodárné zvát radní na zasedání pomocí taxíků? Je Opencard opravdu medializovaná pseudokauza?

Doplňkem je program televize a křížovka jejíž tajenka Co bychom si říkali, jdyby v květnových volbách vyhrála levice, není určitě nestranická.

V druhém čísle je už agitace ODS silnější, že ji nelze přehlédnout. Hned druhá stránka se hemží sedmi velkými nápisy ODS. Z tohoto čísla již je patrno, že nejde o oficiální tiskovinu Magistrátu hl. m. Prahy, ale o stranický časopis ODS.

Napadlo mě, jestli tento časopis nevychází z peněz radnice. Tak jsem se podíval do tiráže, kdo jej vlastně vydává. Je tam uveden Press Media Group a.s. se sídlem v Jindřišské 17 v Praze 1. Protože mi to nic neříká, začal jsem vyhledávat na Internetu, kde jsem narazil na zajímavý článek v blogu Daniela Adama Balouška. I jeho napadlo pátrat po tom, kdo je vydavatelem tohoto časopisu. Zjistil, že uvedený vydavatel neexistuje a licence k vydávání časopisu od ministerstva kultury je na zcela jinou firmu. I pana Balouška napadlo, kdo vydávání financuje? Že by pražská ODS? A nebo tak dobře hospodařící Magistrát hl. m. Prahy z našich daní?

Já byl při hledání této firmy v obchodním rejstříku spěšnější a našel jsem ji. Zajímavé je, že její předmět činnosti je:
- pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor s poskytováním pouze základních služeb zajišťujících řádný provoz nemovitostí, bytů a nebytových prostor
- výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.

Ani slovo o nějaké vydavatelské činnosti.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

Číslo 13 je erupcí zoufalství

07.10.10 20.55

Slůňa

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024