Na úvodní stránku






Servery iDnes brzdí český Internet

Fuček Miloslav

2008-09-22

Internet

Přečteno: 4207

Komentářů: 3


Také jste si všimli, že servery iDnes patří poslední dobou k těm nejpomalejším na českém Internetu? Článek se otvírá několik desítek skeund a to ani nemluvím o dobách, než se načtou bannery iDnes, které má zařazeny do reklamního systému Billboard.


Vzhledem k tomu, že iDNES patří k největším českým zpravodajským serverům, překvapuje mě jejich pomalost. A netrvá bohužel pár dní, ale již pár týdnů. Nevadila by mi ani tak dona načtení článku, jako doby načítání bannerů, které jsou zařazeny do reklamního systému Billboard. Zde se některé bynnery našítají třeba i minutu, což zamořjemě snižuje funkčnost stránky, na které se takový banner zobrazuje. U některých stránek je totiž třeba jejich úplné načtení, čehož se návštěvník v případě, že se banner načítá minutu, většinou nedočká, protože během té doby už přejde na jinou stránku.

Docela nechápu, proč Billboard trpí ve své databázi bannery, které se načítají takto dlouhou dobu. I když odpověď mi je zřejmá. IDNES je bohatá společnost a za peníze lze dnes bohužel opravdu pořídit všechno. Tak významný zákazník samozřejmě nemusí dodržovat podmínky systému, které jsou stanoveny. Oficiálně samozřejmě musí, ale všichni jsem si rovní a někdo je rovnější. Takže pokud je poruší, jsou pouze šetrně napomenuti. Při tom pro malého zákazníka by to patrně znamenalo vyloučení ze systému a nebo aspoň blokaci či deaktivaci jeho bannerů.

Jak dlouho se načítají články je vpodstatě problém provozovatele. Akorát mi přijde škoda otravovat uživatele bannery na články, které by mě zajímaly, ale nepřečtu si je proto, že nejsem ochoten čekat, až se mi po minutě otevřou.

Spíš mi v pratikách iDNES vadí to, že např. v systému Právě dnes jsou nabízeny i jejich články, na kterých se dočtu, že plné znění si můžu přečíst na novinách v trafice a nebo zde, ale po 12. hodině. Takovýto článek by se měl v systému Právě dnes, který je bezplatný a není tedy placenou reklamou, objevit až po 12. hodině, kdy je na Internetu v plném znění. Navíc iDNES na tomto systému vydělá dvakrát. Poprvé, když na článek kliknu dopoledne a zobrazím velké množství reklamy, která na stránce je, a podruhé, pokud mě článek zaujal natolik, že se rozhodnu se na něj vrátit odpoledne. Solidní by tedy aspoň bylo, aby dopoledne byl článek bez reklamy a načetl se rychle, abych nečekal dvakrát. Jenže solidnost jde samotřejmě stranou před ziskem. Dnešní společnost neřídí solidní lidé, ale bohatí lidé. Rozhodující jsou peníze a morálka je něco, co už bohužel patří do historie.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

RE:RE:Microsoft reklamy podporuje.

16.11.11 20.21

ohqpLudyWFtUozX

RE:Microsoft reklamy podporuje.

30.09.08 22.06

Míla Fuček

Microsoft reklamy podporuje.

30.09.08 20.25

Jiří Hrubý

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024