Na úvodní stránku






Bobošíková přichází na pomoc

Fuček Miloslav

2008-02-14

Politika

Přečteno: 2985

Komentářů: 0


Blíží se druhá volba prezidenta ČR. Komunisté nominovali jako třetího kandidáta Janu Bobošíkovou. Tento krok jednoznačně pomůže Václavu Klausovi.


Do 2. volby prezidenta jdou tři kandidáti. Klausovi voliči se nezmění. Jistě jej budou volit všichni poslanci a senátoři ODS, protože je to kandidát ODS a čestný předseda jejich strany. Bobošíkovu asi nebudou volit ani poslanci a senátoři z jiných stran, kteří volili Klause.

Kdo tedy bude hlavně volit Janu Bobošíkovou. Zřejmě komunisté, kteří ji nominovali. ČSSD a Zelení mají jako kandidáta Jana Švejnara. Jemu tedy ubudou voliči, část jich bude volit Janu Bobošíkovou, což patrně dopomůže ke zvolení Václavu Klasusovi.

Proč se nechala Bobošíková nominovat, když podle politologů nemá šanci na úspěch? Možnosti jsou dvě a obě se vzájemně nevylučují. Předně jako někdejší asistentka Václava Klause mu může chtít takto pomoc. Co zato? Od ODS nepotřebuje nic. Bude z toho mít sama prospěch, protože se zviditelní před volební kampaní do Europarlamentu.

Jan Švejnar výstižně řekl, že komunisté tímto nepřímo volí Václava Klause. Pouze to nemohou otevřeně přiznat, před svými voliči. Proč to dělají? Jde o další zákulisní machinace a nebo mocenské taktizování a Bobošíkové nakonec své hlasy nedají?

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024