Na úvodní stránku






Krátké šňůry

Fuček Miloslav

2007-07-27

Zboží

Přečteno: 3122

Komentářů: 0


Krátké šńůry u různých elektrospoptřebičů, to je problém, s kterým se setkáváme téměř na každém kroku.


Typických příkladů mohu uvádět hne dněkolik, ale jen tak namátkou. Mikrovlnka se dává dost často na lednici, přičemž zásuvkly se teď dělají u podlahy. U mikrovlnek jsiou tak krátké přívodní síťové šňůry, že nemáte šanci, aby vám z lednici dosáhly dolů do zásuvky. Takže musíte použít prodlužovačku. Protože vám ale většinou chybí půl metru až metr a prodlužovačky se zase tak krátké nedělají, tak vám tam leží kus kabelu navíc.

Obdobný příklad můžu doplnit klimatizací. Typ, který se dává ke stropu, má opět tak krátkou šňůru, že není šance, aby bez prodlužovací šňůry dosáhla do zásuvky. O mikrovlnných konvicích, který musíte mít těsně u zásuvky, protože dál nedosáhnou, ani nemluvě.

Další příklad uvedu z jiné kategorie. Máte-li počítač na stole, problém nemáte a dosáhne vám jak klávesnice, tak myš. Ale ouha, pokud si umístíte počítač pod stůl, abyste měli na stole více místa. V tu chvíli zjistíte, že klávesnice dosáhne jen tak tak a myš se s vámi „pere“, protože je kabel k ní krátký. Opět je nutno tedy shánět prodlužovací kabely. Někdy to zapojíte bez nich a je to jen tak tak, pak je ale opravdu „radost“ to zapojovat, když nemáte dostatek místa počítač vysunout tak, abyste viděli, kam konektor strkáte a nemuseli ho tam strkat naslepo.

Určitě bych si radši připlatil těch pár korun za delší kabel, než musel hloupost výrobců řešit a napravovat nejrůznějšími prodlůužovacími kabely. U té myši a klávesnice navíc potom nevíte, co je co, protože prodlužovací kabely nemají barevné rozlišení, jako jej má nyní většina novějších myší a klávesnic. Takže, aby výrobce ušetřil, tak má zákazník problémy. To už ale bohužel výrobce nezajímá, protože jemu jde více o vyšší zisk, než o spokojenost zákazníka.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024