Na úvodní stránku






Opět Panasonic

Fuček Miloslav

2007-07-01

Zboží

Přečteno: 3241

Komentářů: 0


Kupoval jsme opět DVD rekordér a když už jsem si pracně zvykl na ovládání Panasonicu, rozhodl jsem se opět pro stejnou značku.


Nový DVD rekordér má české menu, má o něco větší pevný disk a podle popisu v návodu by už neměl být tak choulostivý na výpadek proudu. Už zde v totmto případě vyhrožují pouze možnou ztrátou dat na disku a ne jeho zničením.

Problémy jsou ale jinde. Ovládání je podobné, ale jak se ukazuje, jen zdánlivě, protože téměř všechny výchozí hodnoty jsou nastaveny oproti předchozímu typu obráceně. Například, abych mohl využít zrychlené nahrání DVD disku, musí se nahrávat na kvalitu EP. Pak se na disk vejde 6 resp. 8 hodin, ciž u nahrávek z televize přes klasickou anténu, kvalitou zcela postačí. Starší typ tuto kvalitu nabízí a chcete-li vyšší, tak si ji prostě při nastavení zvolíte. Nová verze nabízí naopak nejvyšší kvalitu. Pokud tedy nahráváte 4 filmy, které chcete dát na jedno DVD, stačí u jedné nahrávky zapomenou nastavil LP kvalitu a už se vám to nepovede. A věřte tomu, že při přechodu z nižší verze, kde jste zvyklí na jiné nastavení, se vám to stane téměř určitě. Je to umocněno ještě prakticky stejným způsobem ovládání.

Jinými slovy řečeno, Panasonic mě ve svém důsledku vytrestal za to, že jsem věrný značce a koupil jsem si stejnou značku. Pokud bych totiž zvolil zcela jinou značku, bylo by zcela jiné ovládání a nepletly by mě výchozí nastavení, které by sice byly zcela jiné, ale jinak by se nastavovaly.

Bohužel jde o problém, kdy se výrobci nedrží standarních orologi replica italia nastavení, které jednou použili a z kterých by měli vycházet. Navíc by asi nebyl takový problém, pokud by jim to kvůlu některým funkcím dělalo problém, dát volbu, kde by si uživatel mohl nastavit zda chce nová výchozí nastavení a nebo tradiční, shodné s předchozími typy.

Za současného stavu jsem nucen některé věci nahrávat a dělat na starém DVD rekordéru, protože na novém je prostě neumím. Např. mi neumožňuje seskládat na DVD disk několik krátkých nahrávek, které nejsou v EP kvalitě, ale velikostí by se tam vešly.

Můj původní záměr, kdy jsem si myslel, že nový DVD rekordér mi nahradí starý a budu jej moct dát ještě v záruce do opravny kvůli videu, které záhadně ztrácí při nahrávání zvuk a občas chybujícímu nahrávání na DVD, které disk zničí, se rozplynul. Video ve starém DVD rekordéru jsem oželel, protože mám samostatné, které navíc téměř nepoužívám, protože na VHS už nenahrávám a toto video přehrává vpořádku (problém je pouze při nahrávání). Nakonec i nahrávání z pevného disku na DVD disk, pokud nahrávám jeden disk denně, zatím také funguje. Převod VHS na DVD, kdy jsem nahrával denně i více disků, mám již hotový, a tak jsme nakonec kapituloval a oželel i tuto závadu. Lepší vrabec v hrsti, nežli holub na střeše. Prostě starý DVD rekordér je pro mě jistotou, že na něm zvládnu to, co potřebuju. Je to smutné, když novější typ mi tuto jistotu nedává.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024