Na úvodní stránku






Spokojenost s CZ.NIC

Fuček Miloslav

2006-05-07

Bílé vrány

Přečteno: 3580

Komentářů: 0


Tak jsme se dnes dočkali a konečně zase chválíme, k čemuž je určena naše rubrika Bílé vrány, která zatím moc využívána nebyla.


Společnost CZ.NIC, která je správcem národní domény CZ asi zná každý, kdo trochu více rozumí Internetu. Nedávno mě mile překvapila jednou událostí.

Před časem jsme registrovali doménu shit.cz na níž běžel původbně náž server pod názvem SHIT. Podzději jsme našli vhodnější doménu nekvalitne.cz a server přejmenovali na Nekvalitně. Tuto novou doménu nám poskytovate, webhostingu zeregistroval jako alias k původní doméně s tím, že až původní doména vyprší, že ji již nebudeme prodlužovat a budeme pouze na doméně nekvalitne.cz.

Tento stav nastal, poskytovatel webhostingu nás atndardně upozornil na expiraci domény a mi mu připomněli, že ji nebudeme prodlužoavt a ponecháme pouze doménu nekvalitne.cz. A tak se tato doména dostala do tzv. ochranné lhůty a přestala být funkční. CZ.NIC je natolik pečlivý, že nás nyní na tuto skutečnost ještě upozornil doporučeným dopisem.

Tuto službu považuji za opravdu dobrou, protože jsem v minulosti slyšel o případech, kdy firma přišla o doménu proto, že upozornění šlo na email pracovníkovi, který již ve firmě nebyl. Emaily jsou v poslední době stále méně spolehlivější, mnohdy jsou rušeny z důvodů zaspamování a tak je tento systé použití pozemní pošty, dobrou pojistkou.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024