Na úvodní stránku






Zavření programu není restart

Fuček Miloslav

2006-03-22

Microsoft

Přečteno: 4132

Komentářů: 1


Asi kroutíte nad tím názvem článku hlavou. Vždyť říká úplnou samozřejmost. Jenže co je samozřejmé čtenářům, a nejenom jim, ale i malým dětem, není samozřejmostí programátorům Windows.


Sotva jsem dopsal dva předchozí články, zavřel jsem textový editor Oppen Office a současně se mi zrestartoval počítač. Pro upřesnění dodám, že na něm mám Windows 2000. Tak takhle se má chovat stabilní operační systém? Hovoří-li tedy firma Microsoft o tom, že jejich operační systém Windows je stabilní, prokazatelně lže! Navíc náhlý restart mého počítače uprostřed práce není něčím vyjímečným a nestal se poprvé.

V předchozím článcích jsem již podal nespočet důkazů o nekvalitě a nestabilitě programů firmy Microsoft, nejenom Windows, ale i jejich textového editoru Word.

V duchu se ptám, jak může takto „vychytralá“ firma přežít. Odpověď je jednoduchá. Náskok před konkurencí, díky němu velké peníze, o jejichž poctivém získání mám pochybnosti, a pak se snadno buduje monopol. Díky náskoku, kdy většina uživatelů neumí s konkurenčními pordukty, stačí nabídnout tento software do škola. Zadarmo. Proč ne, to je investice, která s emnohonásobně vrátí a ještě si budou naivkové myslet, že jd eo chysritu či podporu vzdělanosti. Ve skutečnosti jde o nekalou praktiku, která vyvolá závislost dalších lidí na tomto nekvalitném produktu. Bez ní by totiž firma Microsoft při kvalitě svých produktů a způsobu jednání se zákazníky, již dávno neexistovala.

Proč jsou zákony k nekvalitnímu software tak benevolentní a uživatel nemá prajticky žádnou záruku? Právě díky bohaté firmě Microsoft. Zákony dělají lidé, zejména politici a o jejich neúplatnosti myslím víme své.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

:D

08.12.08 17.03

anonym

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024