Na úvodní stránku






Identity v Outlok Expressu jsou podvodem

Fuček Miloslav

2006-03-20

Microsoft

Přečteno: 4112

Komentářů: 0


Pod Windows 2000 nepotřebujete k přečtení emailů z identity znát heslo, i pokud je zadáno. Ze strany Microsoftu jde o podvod.


Hned na dvou počítačích, na kterých mám Windows 2000 a používám pro emaily Outlok Express, jsme si ověřil, že zabezpečením identity heslem je zcela neúčinné. Neúčinné i v případě, že nebudete identitu nijak hackovat. Micosoft vám ji nabídne úplně sám.

Pokud pod Windows 2000 spustíte počítače a nespustíte Outlok Express, Windows vám jeho spuštění nabídnou samy. Nabídnou vám jej ale tak, že si můžete zvolit z indentit jednu a tu otevřít bez nutnosti zadání hesla. Hovoří-li firma Microsoft o tom, že že v Outlok Expressu lze zabezpečit identity hesly, je to lež!

Budete-li chtít přejít do další identity, bude po vás již Outlok Express heslo chtít. Ale můžete to obejít zcela jednoduše, když počítač zrestartujete, opět vyčkáte (ne déle než pět minut) a Windows vám opět samy nabídnou zapnutí Outlok Expressu. Potom si prostě zvolíte jinou identitu a takto se můžete postupně dostat do všech identit Outloku Express, aniž byste museli zadávat hesla.

Uvedené chování je pod Windows 2000 na obou počítačích, které mám, takže nejde o náhodnou chybu jedné instalace. A určitě se mi nechce věřit, že by se Windows takto chovaly pouze na mých dvou instalacích. Docela by mě zajímalo, jeslti existuje instalůace, kde by se chovaly jinak, ale silně o tom pochybuji.

Veškeré řeči Microsoftu o bezpečnosti Outlok Expressu jsou tedy lež a podvod. Protože ale firma Microsoft nedává na nic ze svého software žádnou zákuku, tak o co vlastně jde. Tak bohatá firma si přece dokáže uplatit, aby byly zákony šité jí na míru. A tak milí uživatelé, pouze plaťte a plaťe , ale kvalitu neočekávejte žádnou. Mocrosoft získal různými podovdnými triky de facto monopol na trhu a závislost na svých produktech u většiny uživatelů. Proč jim to trpí antimonopolní úřady? No proč asi. Copak nevíte, že peníze jsou všemocné. A těch má Microsoft spousty, jenže bohužel ne poctivě vydělané. Poctivě vydělané peníze jsou totiž ty, které jsou získané za kvalitní služby a o těch se u firmy Microsoft bohužel hovořit nedá.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024