Na úvodní stránku






Profibalík není profesionální

Fuček Miloslav

2007-09-15

Služby

Přečteno: 4141

Komentářů: 1


Bohužel stále přibývá klamavých až lživých názvů různých služeb. Název profibalík vyvolává dojem, že jde o profesionálnější či kvalitnější službu, než obyčejný balík. Pravda to ale není.


Profibalík bývá sice doručen následující pracovní den, což ale také není vždycky pravda, ale stejně rychle jsou doručeny většinou i obyčejné balíky, zejména pokud je pojistíte na vyšší částku. Pak se jich chce pošta co nejrychleji zbavit a druhou výzvu k vyzvednutí vám dává do schránky hned po uplynutí jednoho dne.

Profibalík je uložen na poště pouze na týden. Nepochopil jsem proč, zejména, když pak další týden leží někde jinde, než je vrácen odesílateli. Alespoň tak tomu bylo s balíkem, v kterém jsem si kupoval kafe. Bylo to v týdnu, kdy jsem byl jako vedoucí na příměstských internetových táborech, takže jsem dopoledne byl s dětmi venku a odpoledne, přibližně tak od 13 hodin, jsme byli v internetstudiu v domě, kde bydlím a kde by mě tedy balík zastihl. Jenže profibalíky se prostě roznáší od 8 do 16 hodin a tak jsem měl smůlu. Dopoledne jsem prostě doma nebyl a ani jsem neměl možnost si ho v tomto týdnu nechat znova doslat a ani sám vyzvednout, protože jsem končil v 19 hodin, což je přesně doba, kdy pošta zavírá. Nemluvě o tom, že nemám auto a tak bych těžko poměrně těžký balík domů dopravoval.

V poslední den, kdy byl balík ještě uložený, jsem na poštu volal s požadavkem na znovudoručení. Druhý den mi ale volali, že mi jej znovu doručit nemohou, protože jej museli poslat zpět odesílateli. Když jsem volal odesílateli, ten mi slíbil, že mi jej obratem pošle znovu. Uplynul ale týden a nic se nedělo. Po týdnu mi totiž odesílatel volal, protože to se jim balík teprve vrátil. Takže pošta mi jej nemohla doručit o den později po lhůtě uložení, ale týden jej ještě někde měla ležet, než jej vrátila odesílateli. Opravdu „profesionální“ skužba.

Pod pojmem PROFI si opravdu představuju něco jiného. Třeba aspoň to, že by dala pošta garanci určitého rozpětí hodin v rámci jejich dosílací doby. Je totiž rozdíl pro někoho, si muset vzít kvůli balíku celý den dovolené a nebo si pár hodin napracovat a jít pouze o něco dříve z práce domů. Můj případ by taková služba zcela vyřešila, protože by mi stačilo doručení balíku po 13. hodině, když už jsme byli s dětmi zpátky v internetstudiu.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

jde o lidi bohužel i na poštách

19.05.09 09.30

Pavel

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024