Na úvodní stránku






Ach ty pomalé banky

Fuček Miloslav

2007-06-30

Služby

Přečteno: 2895

Komentářů: 0


Banky vydělávají na našich vkladech horentní částky, disponují s našimi penězi za prakticky zanedbatelný úrok a k tomu všemu jsou jejich služby zoufale pomalé.


Příklad uvedu jeden. V pátek jsem uložil na účet u Poštovní spořitelny peníze, protože jsem tam den před tím zadával přes Internet platbu na částku, která nebyla krytá. Myslel jsem, že v pátek odpoledne peníze odejdou. Ve skutečnosti odešly až v pondělí kolem poledne. Takže banka měla vloženou částku 3 dny k dispozici, aniž by z ní připisovala i ten minimální úrok, který poskytuje, který nepokrývý ani inflaci.

Podobná tragédie je, když registruji domény. Pokud ji registruji ve čtvrtek, peníze se k registrátorovi do mkonce týden nedostanou a doménu mám k dispozici nejdříve v pondělí odpoledne. Při tom v době, kdy je vše napojeno na Internet a probíhá elektronicky, opravdu tuto pomalost nechápu. Jediným vysvětlením je to, že banky takto získávají zcela zdarma replique montre suisse k dispozici naše finanční prostředky, které díky těmto skluzům mají a nemusí z nich platit ani úrok. Přitom mi klienti je už v tuto dobu k dispozici nemáme.

Nešlo by mi ani tak o těch pár korun, protože částky které platím, nejsou nějak horentní. Ale v případě domény o ní mohu díky pomalosti banky přijít, pokud mě někdo předeběhne a navíc, kdybych měl doménu už na víkend, mohu na projektu už o víkendu pracovat. A čas jsou také peníze a v tomto případě větší, než ty za nevyplacené úroky.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024