Na úvodní stránku






Tupost nebo zlodějna

Fuček Miloslav

2005-07-19

Služby

Přečteno: 3253

Komentářů: 0


Poštovní spořitelna ČSOB mě dokáže občas pořádně vytočit. Některé jejich nápady jsou tak hloupé, že to až do nebe volá.


Tentokrát nejde ani tak o nápad, jako o hloupost úřednice, která nám soustavně vrací žádost o změnu periodicity výpisů z běžného účtu. Poprvé prý neodpovídá podpis, podruhé zase neodpovídá podpis a potřetí prý chybí razítko. To potřetí je na 99% lež. Ale zkušenost pro příště, protože formulář je dvoudílný a mě nechá pošta tu část, kde razítko není, tak si jej okopíruji před tím, než jej podám.

Zajímavá náhoda, nikdy mě ještě žádná banka neodmítla můj podpis, že by nebyl podobný podpisu podle podpisového vzoru. A právě nyní této úřednici se zdá, že je jiný.

Není za tím něco jiného? Jde o účet pro neziskovku, která má periodicitu výpisů dekádní. To pochází z doby, kdy na účtu celkem byl pohyb. Nyní se z tohoto účtu prakticky pouze hradí nájem klubovny a jednou zhruba za dva měsíce tam přijde nějaká dotace. Takže měsíční výpis zcela stačí. Protože banka v dekádě, kdy na účtu není pohyb, výpis neposílá, je tento stav pro banku výhodný, protože dekádní výpis je dražší než měsíční, který je navíc v programu neziskový sektor, v kterém jsme, bezplatný. Takže pravý důvod neochoty změnit periodicitu výpisu, vidím spíše tady. Odmítnout to ale nemohou, tak se snaží lhát a dělat ze zákazníků hlupáky.

V naší republice by to opravdu chtělo hodně přísný dohled nad bankami, které mají nejvyšší poplatky ve světě, přičemž úroky jsou zcela zanedbatelné a nepokrývají prakticky ani inflaci. Chybí tu orgán, ke kterému bych si mohl na takovýto postup stěžovat, kam bych třeba mohl zajít s kópií této žádosti a kde by přezkoumali situaci a zjistili, že tam razítko bylo a podpis, že podpisu na podpisovém vzoru odpovídá. I hlupákovi musí být jasné, že se zkoumá rukopis a ne přesnost podpisu na milimetry.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024